Kenyér március idusára recept vegetáriánus

Kenyér március idusára

2014. március 11. VegaLife 

Kenyér március idusára
tovább a teljes receptért  »
Ugyan még a "Kenyérkészítés" című főzőkörre készítettem el ezeket a szépségeket, de ötlet gyanánt megosztom az érdeklődőkkel. Az egyik kenyérhez piros fűszerpaprikát a másikhoz pedig spenótot kevertem. Mivel a főzőkörön szinte mind elfogyott, így a felszeletelésből a bemutató fényképezéshez már nem jutott.   A recept: Hozzávalók: - 2,7 dkg friss élesztő - 3,5 dl meleg víz - 25 dkg teljes kiőrlésű liszt - 35 dkg fehér liszt (BL-55) - 2 evőkanál olaj - 1 dkg só - 3 dkg őrölt lenmag (elhagyható) - 1-2 evőkanál piros fűszerpaprika - 4-5 evőkanál spenótpüré   Elkészítés: A kenyérsütő üstjébe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a meleg vizet. Várunk egy rövid ideig, míg az élesztő feloldódik a víz tetejére. Ha cukrot, vagy mézet is raktunk hozzá, akkor az élesztő a víz felszínére kel. Nálam ennek hiányában csak feloldódik és inkább az alján terül el. Közben elővesszük a többi hozzávalót. Mikor feloldódott az élesztő, a fenti sorrendben hozzáadjuk a többi anyagot is. Kivéve a fűszerpaprikát és a spenótot. Beletesszük a kenyérsütő gépbe és a dagasztó-kelesztő programot beállítva a gép elvégzi a dagasztást, kelesztést. Amikor kész a tészta, kétszer két részre osztjuk. (Feltéve, ha pirosat és zöldet is szeretnénk készíteni.) Az egyik adag tésztához fűszerpaprikát dolgozunk, a másik adaghoz pedig a spenótpürét. Ez utóbbinál még biztos kell hozzá egy kevés liszt, hogy a spenót nedvességét magába szívja. Ezt követően pedig rajtunk múlik, hogy kokárdát készítünk-e, vagy csak egyszerűen egy piros-fehér tekercses, illetve egy zöld-fehér tekercses bagettet vagy kenyeret sütünk belőle. A lényeg mindegyik esetében az, hogy mindegyik tésztát kinyújtjuk, ahogy tervezzük (piros-fehér-zöld, vagy csak piros-fehér, stb.) egymásra tesszük a kinyújtott tésztákat és felcsavarjuk. Bagettként így is megsüthetjük, vagy valamilyen kenyérformába, esetleg koszorú formába is tehetjük. Konzerv formában akár ajándékot is készíthetünk. Sütés előtt a kiválasztott formában, vagy tepsiben érdemes még kb. 15-20 percet meleg helyen konyharuhával letakarva keleszteni. Jó kenyérsütést hozzá! :)  A képre kattintva különféle ötletek megvalósítását nézheted végig. (Kokárdát direkt nem készítettem.)  UI: A főzőkörön ezt mind megkóstolhatták! :)

« SAJTTAL SÜLT KRUMPLI Nyers kakaó és csokoládé mániaaaa »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!