Aszalt sárgabarackos kifli recept vegetáriánus

Aszalt sárgabarackos kifli

2013. január 17. Lét-tudatos konyha 

Aszalt sárgabarackos kifli
tovább a teljes receptért  »
Hozzávalók: - 50 dkg tönkölybúzaliszt - 10 dkg szójaliszt - csipet só - 20 dkg kókusz- vagy pálmazsír - 3 dkg élesztő - 1 teáskanál cukor - kb. 1,5 dl víz Töltelék: aszalt sárgabarack sárgabaracklekvár (natúr) Elkészítése: Az aszalt sárgabarackot megmossuk, és ha szükséges, akkor langyos vízbe beáztatjuk, hogy megpuhuljon. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a csipet t, majd elmorzsoljuk az olvasztott, de már nem meleg zsiradékkal. Az élesztőt felfuttatjuk kevés, cukorral elkevert langyos vízben. Összegyúrjuk, apránként hozzáadva a maradék langyos vizet. A tésztát kinyújtjuk és köröket szaggatunk ki belőle. Mindegyik korong közepére egy kevés baracklekvárt halmozunk és egy aszalt sárgabarackot helyezünk. Félbehajtjuk, a széleknél alaposan lezárjuk, hogy a nyíláson keresztül ne folyjon ki a töltelék. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranysárgára sütjük. Kapcsolódó recept: Aszalt szilvás kifli

« Sütőtökös almás turmix Brokkolis polenta aszalt paradicsommal »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!