Köret a perui lila krumplihoz recept vegetáriánus

Köret a perui lila krumplihoz

2012. november 16. Vegetáriánus receptek 

Köret a perui lila krumplihoz Budapesten, a Fehérvári úti piacon vásároltunk perui lila krumplit. No, gondoltam, ehhez valami kontraszt kell: vettem hát karfiolt is, gyönyörű fehéret, habosat. Majd egy kedves néni ránk „zta” a bio paraját, ami nem telt neki túl sok időbe. ;-) Ezt a hármast hoztam össze egy tányérra, ahol persze a lila krumpli a fő attrakció.

Hozzávalók:
- fél kg perui krumpli
- egy kis fej karfiol fele
- 15 dkg friss spenót
- 1 ek medvehagyma
- 3 cikk fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- őrölt kömény

A perui krumplival úgy jártam el, hogy héjában, kicsi val megfőztem; amikor kicsit meghűlt leszedtem a héját (macerás egy akció ez a rücskössége miatt).
A karfiolt, rózsáira szedtem. A medvehagyma nálunk olíva olajban van eltéve, így a serpenyőbe ez került először 1 evőkanálnyi. A karfiolt akkor tettem bele, amikor már illatozott a hagyma, majd kapott fél dl vizet, hogy így párolódjon. A víz után közvetlenül jöttek a fűszerek. Amikor a karfiol már kicsit megpuhult, belegyömöszöltem a friss spenótot (még ilyenkor több helyet foglal), majd mikor már a spenót levelek megfonnyadtak, le is vettem a tűzről. Megmondom őszintén, hogy a spenót mélyzöld zöld színe összefogta a karfiolt, ezért legközelebb külön-külön fogom készíteni, mert a színek közötti várva várt kontraszt így nem valósult meg, ám az ízek jól harmonizáltak.

Bodolai Móni

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Sütőtökös-datolyás zabkása Dinsztelt káposzta »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!