Fekete ribizlis maca golyók
2017. július 10. Vegán receptek Tőlünk Nektek
tovább a teljes receptért »
Annától kaptuk :)
Hozzávalók:
- Napraforgómag kb 10 dkg
- Tahini 3 ek
- 2 ek karob
- 4 ek maca por
- Puffasztott amarant
- 1 -1.5 ek kókuszzsír
- 1 ek szezámolaj
- 17-20 szem datolya
- Agavé szirup
- Kókuszreszelék
- Dió
Elkészítése:
A napraforgó magot puhára őröltem, hozzáadtam a datolyaszemeket és a kókuszzsírt, olajat és a tahinit. Együtt daráltam. Fekete ribizlit ( de lehet áfonya is vagy málna , szeder például) adtam hozzá 3-4 marékkal, ezzel is könnyebben darálódott. Meghintettem a karobbal, maca porral és kézzel összedolgoztam. Lehet agavé vagy datolya sziruppal még édesíteni a masszát. Az száraz összetevőket és a gyümölcsöket akár külön is lehet darálni, hogy finom legyen és utána tálban mindennel összedolgozni.
A masszát hűtőbe tettem kb 40 percre. Utána a megformázott golyókat darált kókuszreszelékbe vagy őrölt dióba vagy amarántba forgattam. Nekem a kókuszreszelékes ízlik legjobban.
Tipp: Reszelt karobcsokival is el tudom képzelni... :)
Jó étvágyat!
« Teszt: Great Bistro | csokis croissant » |
|
|