Nyers epertorta
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
  A szokásos nyers tortát készítettem el, csokis krémmel a tetején,
de most epres krémet kentem középre. Nagyon finom lett.  
 
Hozzávalók: 
- alap: datolya, őrölt lenmag, víz, kókuszreszelék
- epres krém: eper, agavé szirup (vagy méz, vagy xilit – édesítés ízlés szerint), útifű maghéj, kis kókuszzsír
- csokis krém: datolya, víz, kókuszzsír, kakaópor
 
Elkészítés: 
- Alap: Az alaphoz a beáztatott és kimagozott datolyát a vízzel összeturmixoljuk, belekeverjük az őrölt lenmagot (pl. arany lenmag) és a kókuszreszeléket. Várunk kis ideig, míg a lenmag megdagad, és gyúrható masszát kapunk. Ezt a masszát nyomkodjuk egy kapcsos tortaforma aljába.
- Epres krém: Az epret víz nélkül összeturmixoljuk egy kis folyékony kókuszolajjal. Édesítjük ízlés szerint, majd belekeverünk néhány evőkanálnyi útifű maghéjat, mely a sűrítő szerepet fogja betölteni, mivel képes nagy mennyiségű folyadék felszívására. A kókuszzsír majd plusz szilárdságot és krémességet fog neki adni. Az epres krémet rásimítjuk a torta alapra.
- Csokis krém: A beáztatott, kimagozott datolyát, kókuszzsírt, kakaóport és egy kis forró vizet összeturmixolunk, hogy kenhető krém sűrű masszát kapjunk, majd a tortaforma legtetejére simítjuk.
Ezt követően a tortát betesszük a hűtőbe, és megvárjuk, míg megdermed, és már nem fog folyni, utána szeletelhető.
Jó étvágyat!  
  
| « Faeper és édeskömény saláta | Aszalt gyümölcsös bonbon » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat


 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
