Hagymás napraforgókrém recept vegetáriánus

Hagymás napraforgókrém

2015. március 10. VegaLife 

Hagymás napraforgókrém
tovább a teljes receptért  »
Két dolgot kell megemlítenem a szendvicskrémmel kapcsolatban: Az egyik, hogy ha még mindig van otthon "kihajtott" hagymád (ami zöld hajtásokat hozott), akkor akár erre is felhasználhatod, hogy idő előtt teljesen tönkre ne menjenek a hagymák. A másik, az a szenzációs ebben a krémben, hogy a hagyma és a napraforgó ízét egyaránt kiérzed, miközben alig bírsz ellenállni az újabb és újabb falatoknak. Mégsem lesz utána zavaró hagyma-leheleted. :) A recept: Hozzávalók: 3-4 hagyma (felkarikázva használtam fel) 1,5 dl napraforgó 2 dl víz ételízesítő vagy só 1-2 gerezd fokhagyma turmixgép vagy botturmix sörélesztő-pehely (elhagyható, ha gluténmenteset szeretnénk, más különben nem érdemes, mert annyira jó ízt ad.)   Elkészítés: A napraforgó szemeket kicsit megpirítjuk, majd egy turmixgépbe szórjuk, rákarikázzuk a hagymát, hozzádobjuk a fokhagymát, megszórjuk egy kevés sóval vagy ételízesítővel, 2-3 kanálnyi sörélesztő-pehely és végül víz mehet még a turmixgépbe. Az egészet addig turmixoljuk, míg krémes állaga nem lesz. Ha szükséges, még kevés vizet hozzáadhatunk. Kész is a nagyszerű és egyszerű hagymás napraforgó szendvicskrémünk. A pirított napraforgóból érdemes valamennyit elkülöníteni, amivel megszórhatjuk a szendvicseket. Még egyedibb ízt varázsol az ételünknek.

« Granola - kókuszkockával és áfonyával 2. születésnapi (mogyorókrémes) torta »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!