Hmmm, az a saláta...
tovább a teljes receptért »
Hetekkel ezelőtt készítettem, ennek ellenére a hugom még most is említette igen kellemes jelzők mellett. Pedig nagyon pórias az összetevők tekintetében, nem veri földhöz az embert a hozzávalók beszerzése sem, bármi kimaradhat, és bármivel kiegészíthető. Akkoriban húzogattuk ki a répát, két nagy szálból egy fél vajling reszelt répa lett, nem kellett sokat kínlódnom az ujjhegyeim védelmével. :) Hozzávalók: 3-4 szál répa 1 kis fej lilahagyma 1-2 paradicsom 1 marék szezámmag 1 marék napraforgó mag 1-2 ek hidegen sajtolt olaj (nekem dió volt) 1 csipet só 1 csipet gyümölcscukor (candidásoknak sztívia) pár csepp citromlé A répát megtisztítjuk, mossuk, reszeljük. A lila hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot kockázzuk. Nekünk ez utóbbi is házi volt, olyan jó lédús édes, bár apró, fonnyadás közeli, a termés vége, de pont ezért nagyon finom. Emiatt a citromlevet el is hagytam, elég volt a paradicsom savassága. A magokat serpenyőben finoman megpirítjuk. Egy nagy tálban mindezt összekeverjük, megszórjuk a sóval, gyümölcscukorral, és a végén meglocsoljuk némi olajjal.
« Töltött pattiszon | Kakukkfüves /fokhagymás/ édesburgonya » |
|
|