Paradicsom saláta
tovább a teljes receptért »
A férjem kedvence. Akkor az igazi, mikor azok a tenyérnyi, szabadföldi, nagy barázdás, befőzni való paradicsomok érnek. Amiknek még Tata gyűjtötte a kertészetben a magját. Sajnos leérett már, de azért a többi fajta sem rossz, csak más. Pofonegyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom, egészséges. Vízhajtó hatású, magas az A vitamin tartalma, és mint Orsi ITT írta, a fehérje tartalma is. Hozzávalók: 1 kg friss érett paradicsom 1 csokor petrezselyemzöld 1 pici lilahagyma 1 csipet só 1 csipet gyümölcscukor (candidásoknak sztívia) 1 ek hidegen sajtolt olaj A paradicsomokat felvágjuk, a petrezselyemzöldet és a hagymát szintén (csak kicsit kisebbre, mint a paradicsomot :) ) Mindezt egy nagy tálban összekeverjük, megszórjuk a sóval, cukorral, és nyakon öntjük némi olajjal.
« Döner kebab - a vegánok már a török spájzban vannak | Maradék főtt krumpli hasznosítása » |
|
|