Kakaós barnarizskása
tovább a teljes receptért »
Ma főztem egy adag barnarizst.
Az egyik felét ebédre medvehagymával fogyasztottam el. A maradékból már édeset kívántam, így gondoltam, a kakaós zabkása mintájára ezt is bekakaózom.
Az eredmény megnyugtatóan ehető… bár nem annyira finom, mint a zabkása.
Próbáltam mézzel is az édesítést, de nem passzol ízre annyira a barnarizshez, noha természetesebb a méz, de ebben az esetben mégis a nyírfacukrot (xilitet) ajánlom, mert a rizs nagyon intenzíven kihozza a méz ízét, de nem a maga teljes finomságában, hanem torzítottan.
Hozzávalók: barnarizs, rizstej, vanília por, cukrozatlan kakaópor
Elkészítés: A már megfőtt barnarizst (eredendően is lehet rizstejben főzni) továbbfőzzük rizstejben, és megvárjuk, míg picit szétesik, kásásabb állaga lesz. Kicsit több rizstejet adunk hozzá, nem csak annyit, hogy felszívja, vagy elfője a levét.
Kakaóporral, pici vanília porral ízesítjük, xilittel édesítjük.
Adalékként lehet bele tenni pl. chia magot, aszalt gyümölcsöket… vagy amit szeretnénk.
Jó étvágyat!
« Ananász smoothie camu camuval | Vegán KIHÍVÁS - 2 HETI MENÜ » |
|
|