Kakaós zabkása
tovább a teljes receptért »
Néha boltban szoktam venni kakaós zabkását (porridge – Müller), de sokkal egészségesebb, ha házilag, otthon készítjük.
Én kakaósan szeretem a legjobban, de lehet pl. almával, és egyéb gyümölccsel (pl. aszalt gyümölccsel) is készíteni.
Hozzávalók: 2 dl növényi tej (pl. rizstej – én azt használok hozzá), 3 púpos evőkanál zabpehely, édesítésnek méz vagy xilit, kb. egy teáskanálnyi kakaópor (ízlés szerint). A teteje ízlés szerint díszíthető. (Én most virágport, mandulát, kesudiót és kókusz chipset szórtam rá.)
Elkészítés: A zabpelyhet a növényi tejben felfőzzük, hozzáadjuk a kakaóport, majd az édesítésnek szánt anyagot. Főzéskor a zabpehely egy kis nyákot ereszt és megdagad, így besűrűsödik.
Hamar készen van, laktató étel.
Tipp: Kakaópor helyett jó minőségű csokoládéval is készíthető, mely elolvad benne!
Jó étvágyat!
« Rebarbarás-csokis muffin | Szójaszelet dubary módra brokkolival » |
|
|