Kenyér - új eljárás, nagyszerű eredmény recept vegetáriánus

Kenyér - új eljárás, nagyszerű eredmény

2011. november 3. Vegetáriánus receptek 

Kenyér - új eljárás, nagyszerű eredmény 0,5 kg fehér liszt az alap. A lényeg: Átszitálni, hogy levegős legyen!!!
1 dl tej + 2 dl víz + 1 tk cukor összekeverve, meglangyosítva; ebbe morzsoltad bele a fél élesztőt. Amíg az élesztő felfut, a lisztben 2 tk só elkavar (+ ízlés szerint őrölt kömény és őrölt koriander).
Lehet elkezdeni összegyúrni, puhára, de elválósra, és ne csak tessék-lássék, de jó alaposan (ha még ragad lisztezni)!

FONTOS! A meleg (lehetőleg zöld) cserépkályha mellett kell keleszteni kb. 1,5 órát!

Ezután átgyúrni, még fél-háromnegyed órát keleszteni a tálban. Újból átgyúrni, majd tepsire rak, picit formáz, a tepsin újabb fél óra kelesztés.

Előmelegített sütőben készre kell sütni, aztán megenni jól. Nekem sem az első kenyerem, tehát nem feladni, ha esetleg elsőre nem sikerül!


Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« gabonák - zab - zabkása Csipkebogyó »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!