Lucumás – kakaós gabonakávé rizstejjel
tovább a teljes receptért »
… és a címmel már el is mondtam a hozzávalókat.
Ebben a hideg időben megkívántam egy jó meleg csokis italt, ez jutott eszembe.
Egy piciny forró vízzel felöltöttem a gabonakávét és a kakaót, hozzákevertem egy pici lucuma port ízesítésnek, majd édesítettem a tömény szirupféle barnaságot, és felöntöttem meleg rizstejjel.
Ilyen szépen kettévált.. mint valami designos kávé.
Finom volt.
U.i.: A lucumáról, hogy milyen nagyon finom, több helyen hallottam, hogy áradoznak. Nekem személy szerint a kakaó és vanília íz jobban ízlik, csak kipróbálásra vettem egy keveset. Nem lesz hosszú távra honos a konyhában egyrészt az ára miatt, másrészt mert finom ugyan, de picikét talán többet vártam tőle. Viszont egyes ételek ízesítésére azért bedobható változatosságként, főleg édességekbe.
Egészségetekre!
« Kókuszlisztes hajdina palacsinta – forró, piros gyümölcsös öntettel | Répás-kesusajtos cukkinispagetti » |
|
|