Kókuszlisztes hajdina palacsinta – forró, piros gyümölcsös öntettel recept vegetáriánus

Kókuszlisztes hajdina palacsinta – forró, piros gyümölcsös öntettel

2014. május 4. Fittanyuka 

Kókuszlisztes hajdina palacsinta – forró, piros gyümölcsös öntettel
tovább a teljes receptért  »
  A hajdinalisztes palacsintámat tovább fejlesztettem, egy kevés kókuszliszttel társítottam és így lazább, könnyebb lett, karakteres íze is finomodott. A titka, hogy kis méretű palacsintákat süssünk, így könnyedén megfordíthatjuk, egy mozdulattal, nem fog szétesni. Frissen, ropogósan tálaljuk a forró öntettel. Hozzávalók: 6-8 db palacsinta 200 g hajdina liszt 200 g kókusz liszt 400 ml víz vagy rizstej 1 evőkanál steviol szirup vagy xilit csipet só késhegynyi őrölt bourbon vanília Kókusz olaj a sütéshez   Öntet: 250 g vegyes erdei gyümölcsök: málna, eper, szeder, ribizli 1 evőkanál xilit vagy méz késhegynyi őrölt fahéj 1/­­2 citrom leve A palacsintához a liszteket, vizet összekeverjük és palacsinta sütő edényben egyenként kisütjük a forró kókusz olajon. Egy fél merőkanálnyi mennyiség elég, hogy kis méretű palacsintákat kapjunk. Ha sűrűsödik akkor kevés vízzel hígitjuk, az állaga palacsinta tészta sűrűség kell, hogy legyen. Az öntethez a gyümölcsöket felforraljuk a xilittel, citromlével, fahéjjal és tálaláskor ráöntjük a palacsintánkra. Gyors, gluténmentes desszert vagy reggeli.    

« Kókuszos almakrém Lucumás – kakaós gabonakávé rizstejjel »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!