Mákos puliszka friss áfonya-meggyöntettel recept vegetáriánus

Mákos puliszka friss áfonya-meggyöntettel

2012. június 21. Mindennapi ételeink 

Mákos puliszka friss áfonya-meggyöntettel
tovább a teljes receptért  »
Egyik reggelink volt ez a héten. Hozzávalók: 15 dkg kukoricadara 2,5 bögre növényi tej 5 dkg nyírfacukor 1/­­2 citrom héja -- 10 dkg mák -- 25 dkg meggy 10 dkg áfonya 5 dkg nyírfacukor Elkészítés: A puliszkát a hagyományos módon megfőzzük: a növényi tejet felforraljuk és ebbe öntjük bele - keverés mellett- a kukoricadarát. Belekeverjük a nyírfacukrot és citromhéjat. Majd megvárjuk, amíg megszikkad, kihűl. Eközben mákdarálón megdaráljuk a mákot és a nyírfacukrot is. Majd egy kanál segítségével félkanálnyi falatokat szaggatunk a kásából, melyeket megforgatunk mákban.  Az öntethez a gyümölcsöket megmossuk, meggyet kimagvaljuk. Egy edénybe téve lassú tűzön kevés cukorral összeforraljuk.

« R.A.B.= Ribizlis Almás Banánturmix :) Fórumok, csoportok »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!