Nektarin fagylalt
tovább a teljes receptért »
Ha finom, színezék, állományjavító és zselésítőanyag mentes nyári édességgel csillapítanád a forróságot, ne a sarki fagyizóban keresd. Otthon is könnyen elkészíthető, finom vegán fagyival lepd meg magad és a családodat. A nektarin jót tesz a szív és érrendszernek, vérnyomáscsökkentő, felüdíti a szervezetünket. Magas A, B, C vitamin tartalma bőrszépítő, antioxidáns tartalma pedig rákellenes hatással bír. Hozzávalók:
- 3 db érett nektarin (a héját szedjük le)
- 6 dl kókusztej
- 2-3 evőkanál cukor (opcionális)
- 1 teáskanál bourbon vanília kivonat (opcionális)
Így készítsd el:
A nektarint és a kókusztejet felhasználás előtt hűtsd le.
A meghámozott nektarinokat darabold fel és botmixerrel pürésítsd egy edényben.
Öntsd hozzá a cukrot a vaníliát és a kókusztejet, és mixeld össze.
Tegyük fagyi gépbe, vagy egy fagyasztható edénybe a fagyi pürét. A gép elkészíti helyettünk a jeges finomságot. Ha nincs gépünk, akkor a fagyasztóból félóránként, óránként ki kell vennünk az edényt, hogy átkavarjuk a masszát. Tegyük ezt mindaddig, amíg meg nem fagy.
« BARACKLEVES | Olívás - Aszalt paradicsomos barnarizs, Roppanós zöldségekkel » |
|
|