Paradicsomszószban sült tojás, azaz shakshuka recept vegetáriánus

Paradicsomszószban sült tojás, azaz shakshuka

2012. január 17. Zizi kalandjai 

Paradicsomszószban sült tojás, azaz shakshuka
tovább a teljes receptért  »
Nagyon ritkán eszem tojást - többnyire csak süteménybe belesütve -, de néha megkívánom és akkor valamilyen formában elkészítem. Ez ez egyszerű paradicsomszószban sült tojásnak indult, de Hínyenc felhívta rá a figyelmemet, hogy akár shakshuka is lehetne. Bevallom őszintén először nem tudtam miről beszél, így utánajártam egy kicsit a témának. A shakshuka közel-keleti étel, származását tekintve lehet izraeli vagy tunéziai vagy algériai. Líbiában tradicionális reggelinek számít. Magyarul pedig buggyantott vagy posírozott tojás paradicsomszószban, chilivel, hagymával, fűszerekkel összesütve. Mindenkinek a fantáziájára bízom, hogy mit tesz bele. Én cukkinivel és kakukkfűvel dobtam fel. Aztán megmutattam öcsémnek az ételről készült Instagramra feltöltött fotót. Annyira nyálcsorgatóra sikerült a kép, hogy öcsém - aki elég ritkán főz, de akkor jól - elhatározta, hogy megcsinálja. Ő még babot is tett bele. Lehet egy kiadós hétvégi reggeli, de akár egy könnyű ebéd is. Mi pirítóssal ettük, de el tudom képzelni rizzsel, kuszkusszal, bulgurral, kölessel és még quionaval is. Meg egy nagy tál salátával. Nyamm! Paradicsomszószban sült tojás, azaz shakshuka Hozzávalók 2 főre: - 1 db konzerv hámozott paradicsom, turmixoljuk simára - 2 db bio tojás - 1 golyó mozzarella - 1 kis cukkini, felkockázva - 2 gerezd fokhagyma, felaprítva - 3 ág kakkukfű, levelei - 1 teáskanál chili pehely - só, bors - olívaolaj Egy sütőtálkába öntsünk bele a paradicsomlevet, zzuk, borsozzuk és keverjük össze. Adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a fokhagymát és tépkedjük bele a mozzarellát. Üssük bele a két tojást, szórjuk meg a kakukkfűvel, a chili pehellyel és locsoljuk meg két teáskanálnyi olívaolajjal. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 15-20 percig, amíg a tojások megsülnek, a mozzarella pedig elolvad. Fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

« Rakott savanyú káposzta II. MÁK, CITROM, ROZMARING »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!