Piros pesto
2014. február 4. Mindennapi ételeink 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
   Hozzávalók:     1 piros húsú kaliforniai  paprika  5 dkg kesudió  2 érett paradicsom   5 dkg bazsalikomlevél v. 3-4 tk. morzsolt bazsalikom  2-3 gerezd fokhagyma  6 aszalt paradicsom  3 ek paradicsompüré  150 ml olivaolajjal kevert aszalt paradicsom  10 dkg Viofast növényi sajt   4 szűz olaj mix      Elkészítés:      Süssük meg egy olajjal kikent tepsiben 170 fokon, kb. 30 perc alatt paprikát, ez idő alatt egyenletesen megperzselődik és felhólyagosodik. Várjuk meg, amíg kihűl és vágjuk félbe, távolítsuk el a héját, a magokat és a csumáját. Enyhén pirítsuk meg zsiradék nélküli serpenyőben a kesudiót, gyakran forgatva, hogy egyenletesen barnuljon. Az olaj és a sajt kivételével az összes hozzávalót tegyük egy konyhai robotgépbe vagy a kézimixer tálkájába, és alaposan turmixoljuk össze. Majd a legvégén öntsük hozzá az olajat és keverjük össze. Hűtőben tároljuk. TIPP: finom pástétomként is, de tésztára téve laktat, gyors ebéd is egyben.        
| « Bulguros lencsesült | Székelykáposzta (vegán) » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
