Rádióműsor, amit tanítani kellene - vélemény recept vegetáriánus

dióműsor, amit tanítani kellene - vélemény

2015. augusztus 27. Vegetáriánus receptek 

Állandó slágertéma a ki-mit-miért-hogyan eszik, nyilván, hiszen ennünk kell. Boltit, házit, húst, nem húst, csak növényit, csak fényt, más egyebet. Két héttel ezelőtt volt szerencsém elkapni egy rádióműsort, a „Szellem a fazékból” aktuális számát. Beragasztott az autóba, végig is hallgattam.
A műsor az „igazi ételekről”, az egészséges táplálkozásról, az élelmiszeripar gyártmányairól, azok hatásairól szólt. Ami igazán megragadott, az az volt, hogy messze túlmutatott a „Gyerekek, a chips rossz, ééértem?!” hozzáálláson. Összeszedetten, közérthetően tálalva, nem hatásvadász módon, de mégis ébresztőleg.
Nagyon ajánlom. Döbbenetes, szerintem még annak is, aki saját bevallása szerint egészségesen él, és nem ismeretlen előtte a boncolt téma. Persze nyilván lehet vitatkozni is.

Itt tudjátok meghallgatni: http://www.mediaklikk.hu/radio-lejatszo-kossuth/?date=2015-08-16_03:03:38&ch=mr1

Ez pedig már az én véleményem: Annak idején fehér liszt használata, a háztartásban fellelhető cukor mennyisége, a hús gyakori fogyasztása mind-mind a gazdagság mutatója is volt. A szervezetre gyakorolt közvetlen és a hosszú távú hatások még nem voltak ismertek. Másrészről mivel ipar állítja elő, ezért az is lehet, hogy elfelejtettek szólni, hogy bár lehet drága, viszont annyira nem is menő dolog ez. Meg is maradt jól ez a népszokás: egekig nőtt a cukor, liszt és húsfogyasztás. „Gazdagok” vagyunk...
Bliszkó Viktor

Bliszkó Viktor: Vegetáriánus receptek; második, bővített kiadás Még több receptért katt a képre!

« Jóga és táplálkozás - Hogyan hatnak az ételek a testre és az elmére? Vega "zsíros" kenyér »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!