Sós mogyorókrémmel töltött briós recept vegetáriánus

s mogyorókrémmel töltött briós

2013. február 25. Mindennapi ételeink 

Sós mogyorókrémmel töltött briós
tovább a teljes receptért  »
Kürtős kalácsot készítettem, és elég sok lett a tészta, nem volt már kedvem csavargatni, így a maradékból készült ez a briós.  Tehát a recept alapján készíthető kürtős kalács belőle, csupán pár kéztörlő gurigát kell hosszában félbe vágnunk és alufóliával bevonnunk, majd  arra rátekernünk a tésztát, olajjal megkenni és cukorba, dióba, mákba hempergetni. Na de, jöjjön a briós. Bár el kell mondanom, hiszen látványos a fotó alapján, hogy nem tudok brióst formázni. Sokadik próbálkozásra sem. Pedig találtam jó folyamatábrákat a neten. Rájöttem, hogy mindig annyira kevés idő van a sütésre, hogy sajnálom az időt a pepecselésre, pedig megérné...Majd legközelebb... A recept alapváltozata Dulminánál olvasható.  Hozzávalók: 1 dkg élesztő 1 dl víz 2 ek.barna cukor 17 dkg teljes őrlésű liszt 18 dkg finomliszt  1 ek. őrölt lenmag 10 dkg barna cukor  0,5 dl 100% extra szűz olívaolaj 2-3tk. vaníliapor 1 citrom héja földimogyoróvaj Elkészítés: Az élesztőt a cukros vízben felfuttatjuk,  a liszteket kimérjük, a lenmagbot is hozzáadjuk, majd ízesítjük még citromhéjjal, cukorral, vaníliával. Meleg helyen 1óra alatt kelesztjük, majd ebből az adagból kb.15 briós készül, így 15 fele szedjük a tésztát, sőt, mindegyik kétfele, és ezeketa részeket kinyújtjuk, megkentjük 1-1 tk s mogyorókrémmel, majd összetekerjük,és ezeket a kis gilisztákat összecsavarjuk. Tudom, követhetetlen a leírás, de nagyszerű fonási technika látható itt: http:/­­/­­tucsokbogar.blogspot.hu/­­2011/­­03/­­brios-5-japan-fonassal.html Annyi, hogy mielőtt hosszúkásra sodorjuk, töltsük meg mogyorókrémmel. Készítsétek ez alapján. Majd olajjal megkenjük a tetejüket, beleforgatjuk barna cukorba, és sütőpapíros tepsibe téve még - letakarva-  20 percet kelesztjük. Majd előre bemelegített tepsibe tesszük, és 160-170fokon 30 perc alatt kisütjük.

« Édesburgonyás - Mákos Puffancs Nóra 3 hetesen és fehérretek-saláta, mint a napi menü része »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!