Szezámos, kakaós omlós keksz
2012. február 27. Csatni és Umeboshi: Jógakonyha
tovább a teljes receptért »
Még a karácsonyi trakta idején történt, hogy besokalva a sok hagyományos- és egyébként rendkívül finom - aprósüteménytől, felébredt bennem a vágy az egészségesebb ízek irányába. Ez az omlós keksz tahini (szezámkrém), kakaó és kókuszolaj remek társításából jött össze tojás és tejtermék hozzáadása nélkül. A süti remekül illik a makrobiotikus diétába. Hozzávalók: 1,5 bögre liszt (fele-fele arányban fehér teljes kiőrlésű és rizsliszt), 1/4kiskanál só, 2 kiskanál sütőpor, 0,5 bögre kókuszolaj (vagy Ré növényi margarin), 0,5 bögre szezámkrém, 0,5 bögre rizsszirup (vagy agave), 3 evőkanál keserű kakaópor 1./ A hozzávalókat a felsorolás szerint tegyük egy tálba és dolgozzuk össze. 2./ Kézzel formázzunk belőle diónyi méretű golyókat.Tegyük egy sütőlemezre és előmelegített sütőben kb. 170 fokon 12 perc alatt süssük készre.
« Édes céklasali | Sült alma » |
|
|