Szezámos tofu-rántottás tészta
tovább a teljes receptért »
Könnyed nyári étel, ami a téli napokon is megállja helyét, de most nem éppen nyers hozzávalókból. Elkészítése gyors és egyszerű, mégis annyira finom, hogy nálunk gyorsan elfogyott. Már hosszú ideje nem készítettem és nem ettem tésztafélét, itt volt az ideje tenni ellene. :) Végül is alig 30 perc alatt elkészült.
A recept:
Hozzávalók:
- 1 marék szezámmag
- 1 csomag paprikás tofu (30 dkg)
- 1 hagyma
- 50 dkg (durum) tészta
- só
- víz
Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízben al dentére főzzük a tésztánkat. Közben a további műveleteket végezzük el:
A hagymát felaprítjuk és kevés vízen megpároljuk. Míg párolódik, apróra vágjuk a tofut. A megpárolt hagymával összekeverjük és tovább sütjük. Ezzel tulajdonképpen "tofurántottát" készíthetünk, melynek felhasználási módja sokféleképpen történhet. Most pirított szezámmal és kifőtt durum tésztával keverjük össze.
Egy másik edényben, - míg a rántotta összesül a hagymával - a szezámmagot megpirítjuk.
A megfőtt tésztát összekeverjük a szezámmaggal, majd hozzáadjuk a megsült tofurántottát. Alaposan összekeverjük és kész is az ételünk! Nyers zöldséget, salátát ajánlok hozzá fogyasztani.
« KRUMPLIPRÓSZA | Aszalt paradicsom házilag » |
|
|