Vegán citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta recept vegetáriánus

Vegán citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta

2015. április 10. Zizi kalandjai 

Vegán citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta
tovább a teljes receptért  »
Ki az, aki még rajtam kívül főzés/­­sütés közben papírcetlikre vagy csekkes borítékok hátuljára írja fel a recepteket? Pedig van csodás receptes füzetem, de azt nehéz kinyitni és belefirkálni, hogy melyik alapanyagból mennyit használtam… Jaj, így jártam ennél a receptnél is… cetlire írtam, ami természetesen eltűnt! Még jó, hogy csináltam képet az alapanyagokról, az segít felidézni az emlékeket. Szóval fejből jön a recept, de bátran improvizáljatok ti is! Pár hete Eszter kirakott egy képet egy kapros mártogatósról a Facebook oldalára, aminek hatására meg is kívántam a kaprot. Na, azóta született ez a citromos-kapros-lilahagymás-zelleres-majonézes vegán burgonya saláta, meg született kapros tzatziki is (ennek a receptjét is hozom). Mindkettő isteni! Aki nem szereti a kaprot, az egyszerűen hagyja el! Még egy dolog. A vegán majonéz… igen, ilyen is van. Kapható szójás változat is, de nekem sikerült hozzájutnom házi majonézhez, ami burgonyakeményítőből készül és megtévesztésig hasonlít az íze az eredeti majonézre. Nincsen benne semmilyen adalékanyag, valamint felesleges, nem a majonézbe való hozzávaló. Akinek nincs ilyen az használhat natúr joghurot, szójajoghurtot vagy hagyományos majonézt eme burgonyasaláta elkészítésére. Sőt a majonézt lágyíthatjátok egy kevés joghurttal, az egész salátát pedig extrázhatjátok kapribogyóval vagy savanyú uborkával. Vegán citromos kapros zelleres majonézes burgonya saláta Hozzávalók 4 főre: – 20 db közepes méretű burgonya, megmosva – 3 db kis zellerszál (kb. 1 nagy szálnak felel meg), felszeletelve – 1 fej lilahagyma, meghámozva, vékonyan felszeletelve – kevés kapor, felaprítva – kb. 200 ml vegán majonéz – 1 evőkanál olívaolaj – 1 teáskanál dijoni mustár – 1 citromnak a reszelt héja – 1/­­2 citrom kifacsart leve – só, bors A megmosott burgonyákat héjastul egy lábasba tesszük, felöntjük vízzel és kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Az utolsó 5 percben beledobjuk a zellert, hogy azok is megpuhuljanak. Ha kihűlt a burgonya, meghámozzuk és karikákra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba, hozzáadjuk a lilahagymát, a zellert, a kaprot. Egy kis tálkában kikeverjük az öntetet: a majonézt a mustárral, az olívaolajjal, a citrom levével és héjával, valamint sóval és borssal. Az öntetet ráöntjük a zöldségekre, óvatosan elkeverjük és már tálalhatjuk is. A tetejére még szórhatunk kaprot.

« A kommunikáció - egy kis elmélkedés Chiamagos gyors reggeli »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!