Vegán ribizlis-vaníliás szelet
2012. június 10. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében minden hasznosat megtermel maguknak. Ebben a kertben nekünk is van céklánk-idén ott csak ez lett ültetve, minden más Békés megyében. De visszatérve az ételhez. Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt 5 dkg finomliszt 10 dkg nyírfacukor 6 ek. olaj 1 késhegynyi Arm & Hammer szóda 2,5 dl kukoricatej -- 25 dkg ribizli 1 marék dió -- 1 csomag vaníliás pudingpor 1/2 l kukoricatej ízlés szerint nyírfacukor 1 ek. psyllium 1 ek. kókuszolaj Elkészítés: A tészta hozzávalóit összeöntjük és alaposan kikeverjük. Olajozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd megszórjuk ribizlivel és lereszelt dióval. Közepes lángon sütjük, kb. 30-40 percig, a végén lejjebb vesszük a lángot. Kitűnő piskóta lesz, tojás nélkül! A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd amikor kihűlt, belekeverjük a kókuszolajat, a psylliumot, amely megkeményíti, így eszébe sem jut majd, hogy lefolyjon. Kenjük rá a szeletekre. :-) Hűtsük be, és hidegen fogyasszuk.
« Eperkrémleves stevia sziruppal | Thai tészta, kaporral » |
|
|