Almás-mézes krémes
2012. október 25. Mindennapi ételeink
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók: 25 dkg liszt 8 dkg méz 4 dkg kókuszolaj 10 dkg nyírfacukor 8 dkg zabpehelyliszt 1/2 tk. szódabikarbóna 1 citrom héja 1 marék darált mandula kb. 1 dl víz -- 1l Vegimilk 2 csomag vaníliás puding 5 ek. nyírfacukor -- 1 kg alma Elkészítés: Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, kb. 15 percig állni hagyjuk. Majd kétfele szedjük és lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk mindkét tésztát. Olajozott-lisztezett tepsiben mindkettőt 15 perc alatt kisütjük. A pudingot a hagyományos módon elkészítjük, az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd megpároljuk. A tésztalapokat széltében ketté vágjuk, így lesz 4 kisebb lapunk.Amikor kihűltek a tésztalapok, illetve a töltelékek, megpakoljuk: tészta-vaníliás puding-tészta-alma-tészta-vaníliás puding-tészta-alma. Másnap megpuhul a tészta,ekkortól fogyasztjuk.
« Sajttal töltött zöldséges muffin | Cukkinis-krumplis kenyérlepény (laktovegetáriánus) » |
|
|