Vegán sütőtök krémleves
tovább a teljes receptért »
Olajmentesen, egyetlen lépésben készül
Vegyük azt az alapesetet, hogy senki a világon nem süt sütőtököt csak azért, hogy csupán leves legyen belőle. De tényleg, nem így van? :)
Én legalábbis tuti nem állok neki bárddal kettévágni (a nyers tökkel együtt) az egész konyhapultomat egyetlen leves kedvéért. HAHAHA
Szóval, nézzük azt az alapesetet, hogy van otthon egy kis kész, megsült, darabos sütőtök, mert nem bírta megenni senki az utolsó darabot belőle. ;) Innen kezdődik ennek a levesnek a sztorija.
Hozzávalók négy személyre
- 400 g megsült sütőtök
- 300 ml rizstej
- 1 mk szárított zöldségkeverék
- 1 mk só
- 1 kisujjkörömnyi őrölt szegfűszeg
- 1/2 kisujjkörömnyi őrölt fahéj
- 1/2 kisujjkörömnyi őrölt gyömbér
- lehelletnyi fokhagyma granulátum (nyugi, jó lesz!)
- És most jöjjön a nekigyűrkőzős elkészítés egyetlen lépése. Egyszerűen össze kell mindent turmixolni!!!
- Na, jó, azért forrald is fel egy további pohár vízzel, de tényleg ennyi az egész! Tádáááám! :))
Jó étvágyat!
Elkészítési idő (sült tökből): 5 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol , a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.
Nézd meg az aktuális Kertkonyha főzőtanfolyamokat !
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
« Adventi naptár - 24 nap Immunerősítés a Karácsonyig | Döntött az Európai Parlament: nagy csatát nyertek a növényi alapú élelmiszerek » |
|
|