Zöldséges árpagyöngy leves
2012. július 19. Vegetáriánus receptek
Ellentétben más, hasonló receptekkel itt a gerslit nem áztatjuk, viszont pirítjuk. Szárazon. Édeskés, enyhén füstös ízt ad majd a levesnek.
Hozzávalók:
- ½ bögre árpagyöngy (gersli)
- 1,5 ek vaj vagy margarin
- 1 fej hagyma
- 1 csipet bors
- 1,5 l víz
- 1 tk só
- 2 db burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 2 ek petrezselyemzöld
A gerslit egy serpenyőben zsiradék nélkül átpirítjuk. A hagymát, a burgonyát, a répát és a petrezselymet megtisztítjuk és fél centis kockákra vagdaljuk. Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, majd üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a borsot és a gerslit, átkavarjuk, majd megsózzuk és felöntjük a vízzel. Addig főzzük, míg a gersli puhulni nem kezd. Ekkor beletesszük a zöldségeket és tovább főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Elzárjuk és belekeverjük a petrezselyemzöldet.
Ha esetleg nem vagyunk elégedettek a gersli állagával, akkor a fedőt konyharuhával letakarva hagyjuk még párolódni.
Bliszkó Viktor
« Paszternák krémleves barbecue ízesítésű, extrudált kölesgolyókkal | A nyár ízei » |
|
|