Zsenge zöldborsóleves
2013. július 3. Vegetáriánus receptek
Őszintén szólva, ez a feleségem receptje, kettőnk közül viszont most nekem volt időm megcsinálni. Kikérdeztem, elmondta: az itt közölt leírástól jóval eklektikusabban. Nincs benne semmi extra, de igazi, nyári.
Hozzávalók:
- 1 ek vaj
- 40 dkg zsenge zöldorsó
- 15 dkg zsenge sárgarépa
- 1 fej zsenge hagyma
- bors
- só
- 1 l víz
- 1 ek petrezselyemzöld
A répát nagyon alaposan megmossuk. Nem pucoljuk, hisz még zsenge. A vajat megolvasztjuk, felforrósítjuk, majd beletesszük a borsót, a répát és a hagymát is. Nem pároljuk puhára, de azért átfuttatjuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Felöntjük 1 liter meleg vízzel. Kis lángon addig főzzük, míg a borsó kívül roppanó, belül pedig édes-pépes nem lesz. Elzárjuk és hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet.
Eperlevéllel vagy galuskával tálaljuk.
Bliszkó Viktor
« Júliusi Programsorozat: Fittanyuka Szakmai Napok | Fűszeres paradicsomlé » |
|
|