Vegetáriánusok könyve
Judy Ridgway
Vegetáriánusok könyve
175 recept az egészségért!
A szakácskönyv közel kétszáz receptjéhez az ötletek a nagyvilág híres konyháiból származnak: levesek, raguk, pástétomok szerepelnek az észak-európai tradíciókban, jelen vannak a Távol-Kelet, Észak-Afrika és Közép-Kelet specialitásai csakúgy, mint a mediterrán gasztronómia több jellegzetes étke. A receptek tanúsítják, hogy a vegetáriánus étrend is éppen olyan élvezetes és tápláló lehet, mint a hagyományos konyha termékei. Házi készítésű levesek, ízletes előételek, gyors ételek (snacks) gazdag választéka mellett főtt tészták népszerűsítik az olasz konyhát (lasagne tekercsek, szicíliai tészta), az ún. kevert-sült ételek a kínai gasztronómiát. A kötet ajánl sütőben vagy kemencében készíthető finomságokat is (felfújtak és casserole tálak), tojás- és sajttálakat és sok-sok salátát. Nem mindennapi ételeket kínál rendkívüli alkalmakhoz, pl. díszebédekhez, svédasztalokhoz. Tárgymutató segíti a keresést, illetve rövid bevezető tanulmány szól általánosságban a vegetáriánus táplálkozás előnyeiről és esetleges veszélyeiről.
Ajánljuk még:
Az adatokat a moly.hu biztosítja.