Aszalt paradicsom fűszeres olajban
tovább a teljes receptért »
Épp már leáldozóban vannak a karácsonyi ajándékozások, mivel az ünnep vége felé járunk. Most egy olyan gasztro-ajándék ötletet mutatok, amit nem csak karácsonykor készíthetünk el. Húsvétra, születésnapra, vagy csak úgy, ha vendégségbe vagyunk hivatalosak. Nagy előnye, hogy ha van a konyhánkban aszalt paradicsom, akkor egész gyorsan reprodukálhatjuk.
A recept:
Hozzávalók:
- Kb. 1 kisebb bögrényi aszalt paradicsom (ha kis üveggel készítünk)
- 4-7 gerezd fokhagyma
- kakukkfű
- 1-2 szál babérlevél
- darabos himalaya-só
- olíva és napraforgó olaj (1/2-1/2 arányban)
- üvegecske
Elkészítés:
A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és az aszalt paradicsommal együtt az üvegbe rétegezzük. Amikor az üveg megtelt a tetejére szórunk kb. 1 evőkanálnyi himalaya-sót, egy-két csipet kakukkfüvet és a legtetejére 1-2 babérlevelet. Az egészet felöntjük fele mennyiségű olíva, fele napraforgó olajjal. Néhány napig hűvös helyen pihentetjük. Ajándékozásra kitűnő gasztro-ajándék, de az így elkészített paradicsom felhasználási lehetősége igen gazdag - kenyérbe, kenyérre, pástétomnak, stb.
UI: A fűszerek szabadon variálhatók egyéni ízlésnek megfelelően!
« Ünnepi ebédem ? | Rakott savanyú káposzta köleságyon » |
|
|