Avokádós mangó saláta
tovább a teljes receptért »
Az év első receptje tőlem ez az eklektikus, sokszínű, egzotikus saláta. Általában nem szeretem a gyümölcsöket keverni a zöldség salátákba a helyes ételtársítások miatt, de az Ünnepek alatt kivételt tettem a mangóval és avokádóval, roppanós káposztával, csírákkal, szezámaggal, kevés földimogyoróval és chilis öntettel tálaltam.
Hozzávalók 2 főre:
1/2 db édes, friss káposzta a torzsája nélkül
1 db friss mangó
1 db avokádó
maréknyi vegyes csíra
2 evőkanál enyhén pirított szezámmag
maréknyi sózott földimogyoró
Öntet:
2 evőkanálnyi hidegen sajtolt szezámmag olaj
1/2 kk parajdi só
1 lime kipréselt leve
vágott friss chili vagy késhegynyi szárított chili pehely
1 kk virágméz
A káposztát vékony csíkokra vágjuk, összekeverjük a csírákkal. A mangót kettévágjuk, majd héjastól felszeleteljük, az avokádót lehéjazzuk és kockákra vágjuk. Tányérokra halmozzuk a keveréket, rátesszük az avokádót, majd megszórjuk a szezámaggal, földimogyoróval, a tetejére helyezzük a mangó szeleteket. Az öntet hozzávalóit egy kis üvegben (pl: kifogyott bébiétel üvege) összerázzuk. Fogyasztás előtt öntjük rá csak az öntetet.
« Fejleszd az erényeidet | All you can eat Pizza, Pasta, Salad » |
|
|