Citromos fűszersó
2013. december 23. Zizi kalandjai
tovább a teljes receptért »
Egy végtelenül egyszerű recept még így a karácsony hajrájában. Ez az egyik gasztro ajándékom az idén… muszáj volt könnyen és gyorsan készíthető ajándékokat választanom, mert most nincs idő órákat tölteni a konyhában. Citromhéjak reszelésével és sütéssel (!) együtt 30 perc alatt megvan. Szóval még ma is összedobhatjátok. Én Himalaya kristálysóval csináltam, de kiváló tengeri sóból is. Citromból igyekezzünk biot beszerezni (szupermarketekben elég gyakran kapható).
És hogy mire lehet használni? Például tepsiben sült zöldségeket fűszerezni vele, tészta ételeket ízesíteni, sőt még csokoládés vagy citromos desszertek készítéséhez is használhatjuk!
Nem biztos, hogy a két ünnep között lesz új bejegyzés, ezért megragadom az alkalmat és Áldott, Békés, Sok Nevetésben, Finom Ételekben, Örömteli Pillanatokban Gazdag Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!
Citromos fűszersó
Hozzávalók:
- 500 g Himalaya só
- 4 db kezeletlen héjú citrom
Mossuk meg alaposan a citromokat, töröljük szárazra. Melegítsük elő a sütőt 65-70 C fokra.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, öntsük a közepére a sót és reszeljük rá a citromok héját. Kanállal vagy az ujjainkkal keverjük jól át, hogy ne maradjon csomós rész benne. Süssük kb. 15 percig, amíg a só és a citromhéj is megszárad. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük üvegekbe.
Hűvös helyen tartva sokáig eláll.
« Forró fűszeres almaital | Mákos beigli másképp » |
|
|