Csicseriborsós zöldségsaláta
tovább a teljes receptért »
Eleki élménybeszámolóimban már említettem, hogy az egyik beteg a turnuson egy osztrák férfi volt. Meséltem arról is, hogy időbe telt hozzászoknom a némileg látható betegségéhez. A turnus végére viszont egész jó kapcsolat alakult ki közte és köztünk (férjem és én). Mígnem a következő hétvégére meghívott bennünket magához ebédre. Salátát készítettem, többek között az került az asztalra. Ennek a receptjét mutatom most meg.
A recept:
Hozzávalók:
2 zsengébb cukkini
4 normál méretű uborka (amit kovászolni szoktak)
- 3 paradicsom
- 3 paprika
- 1 befőttes üvegnyi főtt csicseriborsó
- igény szerint só
A csicseriborsót, ha nem konzerv, megfőzzük sós vízben babérlevéllel. Főzés előtt persze áztatjuk 8-12 órát. Ha megfőtt és azonnal salátához kívánjuk felhasználni, akkor hideg vízzel átmossuk, hogy gyorsabban lehűljön.
A cukkinit meghámozzuk, és a többi zöldséggel együtt felaprítjuk. Az egészet egy csinos tálban összekeverjük.
Ami a sózást illeti... Barátunknál rengetegféle só volt. Egyrészt voltak különböző ízesítésűek, mint lime-os, ananászos, narancsos, áfonyás, stb. (Nekem az ananászos ízlett legjobban az ételben.) Valamint különféle kristálysók, mint hatalmas nagy himalaya só, fekete himalaya só, amiket törni kell, de mindannyiunknak a legérdekesebb a bambusz-só volt. Amikor megszórtuk a salátát vele, olyan ízt adott, mintha csak tojást kevertünk volna a salátához. Hmmm.... Igen különleges kuriózum volt.(Lásd a képet, kicsi, kék szélű tálkában megőrölve)
« Kapros grill és házi ketchup | Sacher - torta tej és tojásmentes, vegán verzióban » |
|
|