Csokis málna kockák recept vegetáriánus

Csokis málna kockák

2015. július 5. Gitta nyersétel blogja 

Csokis málna kockák
tovább a teljes receptért  »
Itt a málna szezon, mikor is készíthetnénk el ezt az egyszerű, mégis nagyon finom édességet, ha nem most? Ennek a receptnek tetszik az egyszerűsége, hogy kevés alapanyagból áll, és mégis sikeres nyers édesség. Használhatunk kész csokoládét is, jó minőségű, bio csokit olvasszunk fel, és abba mártogassuk bele a gyümölcszselé darabokat. Hozzávalók: 1/­­2 kg málna (lehet fagyasztott is) 6 datolya apró kockákra vágva (ezzel is édesítünk) 2-3 evőkanál utifűmaghéj (psyllium husk) 2 evőkanál kakaó vagy karobpor 5 dkg reszelt kakaóvaj (vagy ha nincs, akkor kókuszolaj) édesítés tetszés szerint, de itt jobb választás a stévia vagy a xilitol A gyümölcsöt összeturmixoljuk a datolyával, és  kicsit szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön. Hozzáadjuk az utifűmaghéjat, jól elkeverjük, és 1-2 cm vastagon elterítjük egy lapos tálcán. Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Az így kapott gyümölcszselét felkockázzuk, majd belemártogatjuk a csokimázba, és betesszük egy rácson a fagyasztóba 5 percre. A csokimázhoz felolvasztjuk a kakaóvajat (vagy kókuszolajat), majd hozzáadjuk a kakaót, az édesítőt,  és jól összedolgozzuk. Tipp: banánból, meggyből, őszi vagy sárgabarackból is nagyon finom!

« Levendula, levendula….. Főzésmentes cukkini "spagetti bolognai mártással", a tökéletes kánikula étel (gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, nyers, vegán) »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!