Gluténmentes étel teff maggal és mángolddal
2017. február 11. Vegán receptek Tőlünk Nektek
tovább a teljes receptért »
Anna újabb receptje:
Hozzávalók:
- póréhagyma
- mángold
- napraforgó mag
- kókuszolaj
- só
- teff magok
A póréhagymát, a mángoldleveleket és a napraforgó magot 1 ek kókuszolajon sóval megpároljuk. Felöntjük egy kis vízzel, beleszórunk teff magokat. Együtt főzzük, míg a teff is kész. Egy részét napraforgó-/ tökmaggal és kis vízzel,pár csepp citrommal összeturmixolva krémet kapunk, amit bármilyen ( akár gluténmentes) tésztával, főtt quinoával összekeverve nagyon finom ételt kapunk. Kenhetjük kenyérre is. A maradék párolt mángoldot köretként szervírozhatjuk.
Jó étvágyat!
Picit a teffről:
https://glutenerzekeny.hu/kevesbe-ismert-glutenmentes-gabonafelek-a-teff/
« Karobos-kekszes süti | Esti méregtelenítő saláta » |
|
|