Kendermagos kenyér recept vegetáriánus

Kendermagos kenyér

2013. január 3. Lét-tudatos konyha 

Kendermagos kenyér
tovább a teljes receptért  »
A kendermag esszenciális zsírsavakat és rostokat, valamint több mint 60 gyógyhatású anyagot tartalmaz. Hozzávalók: 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 20 dkg finomliszt 10 dkg őrölt kendermag 1 evőkanál só 4 dkg élesztő 1 teáskanál cukor 4-4,5 dl víz Elkészítése: Az élesztőt 1 dl cukros vízben felfuttatjuk. A kétféle lisztet és a megdarált kendermagot elkeverjük a val, és a felfutott élesztővel. A többi langyos vizet apránként hozzáadva addig gyúrjuk a tésztát, amíg felülete sima és ragadásmentes nem lesz. Cipót formázunk belőle, enyhén belisztezzük, és letakarva félretesszük. Mikor megkelt, átgyúrjuk, és megformázzuk. Sütőedénybe helyezzük, tetejét bevagdossuk, és ismét megkelesztjük. 220 fokon sütjük. Ha üveg- vagy cserépedényt használunk, akkor nem melegítjük elő a sütőt, nehogy elpattanjon az edény. Kapcsolódó receptek: itt

« Aszalt sárgabarackos-mákos golyók Kaviár Lencse saláta »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!