Kukoricakrémleves
2009. május 28. Cukor, bors, só
tovább a teljes receptért »
Hozzávalók: - 1 hagyma - 2 ek olivaolaj - 1 pritaminpaprika - 2 doboz csemegekukorica (fagyasztott is jó) - pici csipőspaprika - 1 kk mustár - só - bors - szerecsendió - tejszín (vagy lehet szójatejszín, szójatej, rizstej, zabtej) - reszelt sajt a tetejére - kruton avagy pirított zsemlekocka Egy hagymát kevés olívaolajon megpároltam, hozzáadtam egy pirospaprikát apró kockákra vágva, pici csípős paprikát, majd két doboz csemege kukoricát (fagyasztott is jó). Adtam hozzá forralt vizet, megfűszereztem sóval, borssal, egy kk mustárral, csipet szerecsendióval, majd összefőztem 5 percig. Utána leturmixoltam, tejszínt kevertem bele. Tálaláskor reszeltem bele sajtot és croutont adtam mellé.
« Zöldséges - kuszkusz tál | Zöldséges zabfasírt » |
|
|