Málnazselé vaníliás kesuhabbal
2015. augusztus 4. Gitta nyersétel blogja
tovább a teljes receptért »
Hihetetlenül szép és finom, ünnepi alkalmakra nagyon is megfelelő édesség. Ha nincs éppen málnaszezon, használjunk nyugodtan mirelit málnát. Hozzávalók: 50 dkg málna 2 evőkanál méz 2 teáskanál agar agar 2 dl tisztított víz Kesuhab: 20 dkg kesudió, 2-3 dl tisztított víz 1 evőkanál méz (vagy más természetes édesítőszer, amit szeretsz) 1/2 citrom leve 1 teáskanál vanília por (a vaníliarúd kikapart belseje is kiváló) A málnát turmixgépben elturmixoljuk, hozzáadjuk a mézet, majd a 2 dl vízben felfőzött agar-agart. Folyamatosan keverjük. Formás poharakba öntjük, majd betesszük a hűtőszekrénybe, amíg megdermed. Tálaláskor tányérokra borítjuk, vaníliás kesuhabbal díszítjük. A kesuhabhoz a hozzávalókat turmixgépben simára keverjük.
« Cukkínis, pirított napraforgómagos miniikifli | ZÖLDBABLEVES » |
|
|