Panna Cotta Eperkrémmel
2013. június 23. Fittanyuka Blog 
  
  
  
tovább a teljes receptért  »  
  
    Ezzel az toszkán eredetű desszerttel térek vissza rövid szabadságom után, igazán nyárias desszert, finom, könnyű és jól behűtve tálalható! Természetesen ez a verzió teljesen megreformált:  tej,-tojás és cukormentes, a panna cotta pedig amúgy is gluténmentes.  Könnyen elkészíthető, gyors recept, a hűtési időt kell kivárni csupán. A panna cotta jelentése: Főzött tejszín, főtt tejszín...  Hozzávalók: 6 kis csészével  400 ml vaníliás rizs tej 400 ml kókusztejszín 2 teáakanál agar-agar ( vagy más növényi zselésítő) 1 kk vanília őrlemény csipet himalaya só 2 evőkanál méz  1-2 evőkanál nyírfacukor ( az édesítés ízlés szerint, a méz kihagyható)  Eperkrém: ( Elég tálalás előtt elkészíteni)  350 g friss eper 1 evőkanál nyírfacukor vagy méz 1/2 citrom leve és reszelt héja 200 ml kókusz tejszín 1 kk agar-agar vagy útifűmaghéj őrlemény  A megmosott, tisztított epret a többi hozzávalóval krémesre turmixoljuk.  Panna Cotta elkészítése:   A kókusztejszínben elkeverjük a vaníliát, a mézet, nyírfacukrot és felmelegítjük, hogy a nyírfacukor feloldodjón.  A rizstejben pedig hidegen elkeverjük az agar-agart és állandó keverés mellett, lassú tűzön felforraljuk. Amikor elérte a forráspontot lehúzzuk a lángról és állandó keverés mellett a kókusztejszínes egyveleghez öntjük, lassú tűzön, állandó keverés mellett újra felforraljuk.  Kis kávés vagy pudingos csészéket átöblítünk vízzel.  Tipp: Frissen tartó fóliával is kibélelhetjük a pohárkákat, hogy biztosan kiboruljanak.  Állandó keverés mellett kicsit hűtjük a masszát, majd még melegen ( nálam forró volt, de nem tűzforró), beleöntjük a pohárkákba és négy óra hosszára a hűtőszekrénybe tesszük.  Desszertes tányérra borítjuk a kihűlt panna cottakat és az eperkrémmel tálaljuk.      Fittanyuka   
| « Gombás kovásztalan kenyér | A Kanál Forradalma » | 
 | 
 | 
 Receptek
 Hírek
 Éttermek
 Blogok
 Katalógus
 Kedvencek
 Kapcsolat

 Szerintünk ez is ízleni fog 
 Legfrissebbek ugyaninnen
	
	
   
