

Medvehagyma pesto - Pesto másképp
tovább a teljes receptért »
Nem tudom ki mennyire ismeri a medvehagymát, én eddig soha nem ettem, mivel nálunk Békés megyében nem jellemző növény. Ám a héten sikerült hozzájutnom egy jó nagy csokorhoz egyik kedves barátnőm jóvoltából. :) Először kicsit furcsa volt, íze a fokhagymáéhoz hasonló. Kicsit utána olvastam, és kiderült, hogy a medvehagyma fokozza az étvágyat és jótékonyan befolyásolja az emésztőrendszer működését is. Vérnyomás és koleszterin szint csökkentő hatása van, C-vitaminban gazdag. Légúti megbetegedések megelőzésére, emésztési zavarok esetén is alkalmazzák. Borogatásként gombás fertőzéseknél is hatékony lehet. Barátnőm javaslatára pogácsákat készítettem belőle, majd a maradék levelekből pesto készült: Hozzávalók: 1 marék fenyőmag vagy napraforgó 1 csokor medvehagyma olaj só,bors 1. A fenyőmagot vagy napraforgó magot egy serpenyőben olaj nélkül megpirítom. 2. A medvehagyma leveleit nagyobb darabokra vágom. 3. A pirított magokat és leveleket botmixerrel felaprítom, majd ízlés szerint ízestjük sóval, borssal. 4. Végül annyi olajat öntök hozzá, amennyit felvesz. A kész pestot jól záródó üvegbe teszem, esetleg reszelt parmezánnal tovább ízesíthető. A receptet itt találtam: www.nosalty.hu Ani :-) 2011. április
« Állati nap! | Könnyű nyári tésztasaláta » |
|
|