Medvehagymás pogácsa
tovább a teljes receptért »
A húsvét – érthető okokból – valahogy nem a legvegánabb ünnep, de locsolók azért csak jönnek majd hozzánk is. :) És, hát, milyenek a locsolók? Éhesek, szomjasak ;)
Úgy érzem, hétfőn az éhes locsolók kedvence lesz ez a pogácsa. Persze én készülök majd egy újabb adaggal, de nem garantálom, hogy marad is, és nem esszük meg az egészet mi, mielőtt bárki is becsengetne. Hihi
Hozzávalók egy nagy tepsi pogácsához:
- 200 g teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 200 g fehér tönkölybúza liszt
- 100 g kukoricaliszt
- 75 g csicseriborsó liszt
- egy kisujjnyi köteg medvehagyma
- 100 ml rizstej
- 100 ml olívaolaj – görög! :)
- 50 g (bio) margarin
- fél zacskó szárított élesztő
- 1,5 kávéskanál só, bors ízlés szerint
- 1-2 evőkanál szezámmag a tetejére
- A liszteket, az élesztőt, a sót és borsot tegyük egy nagyobb tálba, és jól vegyítsük el őket.
- Öntsük rá az olívaolajat, majd a meleg (nem forró) tejet is. Gyúrjuk a tésztát ruganyos, kellemesen formázható labdává. Ha túl száraz, öntsünk még hozzá tejet. Ha túl ragacsos, lisztezzük meg.
- Hagyjuk kelni meleg helyen egy órát. Amikor feljött a tészta, a medvehagymát vágjuk apróra, és gyúrjuk bele. Így is hagyjuk még kelni fél órát. Közben béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- A tésztát nyújtsuk ki másfél cm vastagra, és éles szaggatóval vágjunk belőle pogácsákat.
- A tepsiben szórjuk meg a magokkal, és, hogy ez ne peregjen le olyan könnyen, finoman nyomkodjuk meg a pogácsák tetejét.
- 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt elkészül.
A receptötletért köszönet Vincze Tímeának.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat :
Kezdő Vegán
Növényi Tejek és Tejtermékek
A Mindennapi Superfood
Végezetül innen letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.
« Most akkor hány adag zöldséget és gyümölcsöt kell enni egy nap? | Paradicsomos zabpehelygombóc (vegán) » |
|
|