Medvehagymás sárgaborsó krémleves
2016. március 10. Éltető ételek
tovább a teljes receptért »
Újabb medvehagyma... hát igen, mit csináljak, ha itt a medvehagyma szezon. Úgyhogy készüljetek fel, hogy medvehagymát fogtok enni medvehagymával. :) Nos, egyébként ebből a levesből elhagyható a medvehagyma, akkor csak fokhagymás lesz... úgy is finom. Úgyhogy szezonon kívül is készítsd el bátran, de így tavasszal ne hagyd ki belőle. Tudtátok, hogy a medvehagymát a fokhagyma erdei testvérének is nevezik? Nem is csoda, hiszen ugyanazokkal az áldásos és jótékony hatásokkal rendelkezik, mint a jól ismert fokhagyma. Hozzávalók: - 20 dkg felesborsó (sárgaborsó) - 1 kisebb vöröshagyma - 1 sárgarépa - 1 ujjnyi zeller - himalája só, bors, kömény - késhegynyi füstölt pirospaprika - 1 gerezd fokhagyma és/vagy kis csokor medvehagyma - tejszín ízlés szerint (elhagyható!) Elkészítése: A sárgaborsót pár órára áztasd be.Cseréld le a vizet róla, és friss vízzel tedd fel főni. A főzés során képződő habot folyamatosan szedd le róla.Ha már nem habzik (5-10 perc), add hozzá az apróra vágott zöldségeket és a hagymákat.Fűszerezd, és lefedve főzd kb. 30-40 percig.Amikor már puha a borsó, botmixerezd össze, de csak módjával. Én legalábbis szeretem, ha picit darabos marad.Ellenőrizd a fűszerezést. Pici tejszínt löttyinthetsz bele, de anélkül is finom.
« Rakott brokkoli barna rizzsel | Ashwgandha - az indiai ginzeng » |
|
|