Zöldséges medvehagyma krémleves recept vegetáriánus

Zöldséges medvehagyma krémleves

2015. április 12. Éltető ételek 

Zöldséges medvehagyma krémleves
tovább a teljes receptért  »
Most, a medvehagyma szezonban törekedjünk arra, hogy minél gyakrabban a tányérunkra kerüljön. Sajnos, itt Miskolc környékén nem tudok más medvehagyma lelőhelyet, mint a piac. Kétnaponta veszek 1-2 csokrot, és szinte minden ételbe belecsempészem. Most ezt elrejteni nem tudtam, mivel a zöld színe árulkodik a jelenlétéről. De bátran kóstoljátok meg, mindenféle tejszín nélkül is nagyon finom lett. Sok medvehagyma krémlevesbe zöldség alaplé kerül. Nos, nekem ilyen sosincs csak úgy a konyhában, így ebbe a levesbe kifejezetten belekerültek az ehhez szükséges zöldségek. Így ez sokkal krémesebbé és ízletesebbé tette a levest. Hozzávalók (4 fő): - 1 kis fej vöröshagyma - 2 közepes méretű krumpli - 1 sárgarépa - 1 petrezselyem gyökér - 1 kis szelet zeller - 1 kis csokor medvehagyma - 1 gerezd fokhagyma - só, borsszerecsendió (elhagyható) - kevéske kókuszolaj Elkészítése: - A vöröshagymát vágjuk fel pici kockára, majd a kókuszolajon kezdjük el dinsztelni. Ahogy pucoljuk a zöldségeket, úgy dobjuk hozzá (persze, előtt daraboljuk fel kisebb méretűre) azokat. - Tehát folyamatos keverés mellett dinszteljük össze a zöldségeket. - Öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk és főzzük puhára. - Vegyük le a tűzről, és szórjuk bele a széttépkedett medvehagymát. Reszeljük bele a fokhagymát is. - Öntsünk mindent a turmixba, és csináljunk belőle jó krémes levest. Legalább  1 percig kell turmixolni, hogy a medvehagyma rostjait szétzúzzuk, és megszínezze az a levesünket. - Reszeljünk bele pici szerecsendiót.

« Szilvalekváros-diós pite Délelőtti koktél »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!