Palacsinta tojás nélkül recept vegetáriánus

Palacsinta tojás nélkül

2013. február 7. BioBrigi 

Palacsinta tojás nélkül
tovább a teljes receptért  »
Mostanában csak ebédre vágyom s ízvilágú ételre, reggel és este inkább a gyümölcsök csábítanak, ahhoz kell kitalálnom valamit. Legfőképp a banán az, amit szívesen eszek, pedig az első két harmadban egyáltalán nem kellett. Akkor mindig az idénygyümölcsök. Ha az épp a dinnye volt, akkor az, ha a barack, az, ha a szőlő, akkor az. Például a behozott szép nagy almák sem, viszont ahogy elkezdett érni a környéken a gubics savanykás alma, az nagyon jól esett. De hogy a palacsintára is rátérjünk, nem volt zablisztem, hogy a szokásos vegán recept szerint készítsem el, tojást meg ettem előtte valamiben. Ha tojással és szódavízzel működik a palacsintatészta, akkor tojás nélkül tejjel is kell neki, gondoltam, és valóban. Egészen finom lett, főleg, mikor rákentem a buktához használt Carobellából és a cukormentes eperdzsememből. Jól kiegészítették egymást. Hozzávalók: 25-30 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű) 4 dl szénsavas ásványvíz 1/­­2 l szójatej 20 csepp sztívia, vagy 2 ek nyírfacukor 2 ek olivaolaj 1 ek lenmag só Botmixerrel az összes hozzávalót összeturmixoljuk. A liszt minőségétől függően, és hogy mennyire szeretünk vékony tésztát sütni, adhatunk még hozzá ásványvizet. Legalább egy negyed órát hagyjuk állni, és azután süssük. Nyers gyümölcsökkel (pl. reszelt alma, dió, kiwi), lekvárral, kölestúróval, ízlés szerint fogyasszátok.

« Tankert műhely és Magbörze! FEBRUÁR 23. MüSZi - a Corvin Áruház 3. emeletén. Kifőztük 2013/2. »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!