Rizstej házilag, barnarizsből – vegán recept
tovább a teljes receptért »
A rizstej az egyik kedvenc növényi tej opcióm. Általában boltit veszek valamelyik drogériában, de néha kicsit olcsóbban kell kihoznom – ilyenkor házilag készítem. Nagyon egyszerű, egyetlen hátránya, hogy be kell áztatni a rizst előző nap.
Hozzávalók:
1 bögre barna rizs (más rizsből is készítheted, én barna rizsből csináltam)
1 liter víz
1 pici só
2 evőkanál cukor (vagy ennek megfelelő, természetes, növényi édesítő)
Mosd meg a rizst egy szűrő segítségével, és áztasd be egy napra. Én befőttes üvegben, a hűtőben szoktam áztatni. Másnap öntsd le róla az áztatóvizet, és akár le is öblítheted szűrőben, folyó víz alatt.
Eztán turmixold össze 1 liter új vízzel, sóval, cukorral. Az utóbbi kettő elég fontos, ezek nélkül nem lesz finom a rizstejünk. Nekem a rizsszirup a kedvenc édesítőm, de azért az nem a legköltséghatékonyabb. Használd, amit a legjobban szeretsz.
Hűtőben eláll egy pár napig, de mindig fel kell rázni/keverni, mert leülepszik. Egyébként teljesen bolti minőséget lehet elérni.
The post Rizstej házilag, barnarizsből – vegán recept appeared first on VegaNinja.
« Narancsos túrófánk | Banános jeges kávé smoothie (laktózmentes, cukormentes, vegán) + Nespresso nyereményjáték » |