Sárgarépás gyömbéres szezámos tészta
2017. július 20. Élj harmóniában
tovább a teljes receptért »
A jóga elvonuláson nagy sikere van mindig a zöldségekkel és pirított magvakkal készített tésztáknak. Ez a sárgarépás gyömbéres tészta is nagy kedvenc:) Elkészítheted könnyű vacsorának vagy egy gyors nyári ebédnek salátával. Sárgarépás gyömbéres szezámos tészta Hozzávalók 3 ek. ghí ( vegán változatban kókuszzsír) 400 g sárgarépa csipet asafoetida (más néven hing) elhagyható 6 cm-es gyömbér 1 tk. őrölt koriander 5 ek. szezámmag só víz 250 g tészta ( gluténmentes diétában gm tészta) Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj! A szezámmagot szárazon (zsiradék nélkül) pirítsd meg egy serpenyőben és tedd félre. A sárgarépákat és a gyömbért is tisztítsd meg és vágd vékony csíkokra. A zsiradékot tedd egy forró serpenyőbe. Tedd bele az őrölt koriandert, asafoetidát és a gyömbért, majd pirítsd egy rövid ideig. Add hozzá a sárgarépákat, sót és egy pici vizet, majd addig kevergesd , amíg a répa megpuhul. Keverd hozzá a szezámmagot. Tedd gyömbéres, szezámos sárgarépát a kifőtt tésztára. A végén locsold meg olívaolajjal vagy napraforgóolajjal.
« Ebéd és vacsora a Zöldház Bio Panzióban | fahéjas kalács » |
|
|