Spenótos babsaláta
2011. szeptember 5. Vajaspánkó
tovább a teljes receptért »
Kivételesen ezt a receptet nem máshonnan vettem, hanem adódott a kapott spenótból és a fekete babból, ami ugyancsak kívánta a felhasználást, és az elképzelésből, hogy a kettő együtt a további hozzávalókkal kiegészítve jó lesz .
Hozzávalók:
egy kis fej lilahagyma apróra vágva,
két gerezd fokhagyma apróra vágva ,
két-három marék spenót megmosva, csíkokra vágva,
egy marék rukkola, csíkokra vágva,
kb. 1.5 dl-es csészényi fekete bab, éjszakát áztatva, megfőzve és melegen a többi hozzávalóhoz adva,
15 dkg feta sajt, (ez tetszés szerint tofura cserélhető)
egy marék olajbogyó vegyesen (fekete, zöld), felvagdosva,
néhány aszalt paradicsom apróra vágva,
olíva olaj,
tökmag olaj,
szójaszósz,
kevés só,
pici fűszerecet,
A hozzávalókat egy tálban összekevertem és ebédre pirítóssal, vacsorára pedig hajában sült krumplival ettük.
« VÉNASSZONYOK NYARA... | Kókusztej házilag » |
|
|