VÉNASSZONYOK NYARA...
2011. szeptember 11. Extraszűz
tovább a teljes receptért »
Csodálatosan indul az ősz. Megváltoztak a fények, forró délutánok, hűvös esték. A levelek illata is felerősödött, már nem az a bizonyos zöld illat kavarog a lágy szellőben. Ilyenkor mindig megváltozik valami. Én nagyon szerettem iskolába járni, mindig eszembe jut az iskola lépcsőháza, az osztálytermünk. Az iskolai zajok, hangulatok. A piac is szépen átalakult. Eltűntek a bogyósok, a dinnyék, a kukorica. Viszont roskadásig minden pult szőlővel, szilvával, almával és körtével. Még paprika, padlizsán is kapaható, és lassan megjelennek a testesebb céklagumók is. Amióta itt élek Egerben valahogyan élesebben érzékelem az évszak váltásokat. Már nem is kívánok mást, mint az éppen aktuális gyümölcsöket. Nekünk még paradicsommal is dugig van a kert, már nem tudom, hova pakolja, aszaljak-e még, egyem- igyam, vagy mit is csináljak még vele. Gondolkoztam a lekváron, kíváncsiságból, de úgysem esszük meg. Majd egyszer. Most készítettem egy kevés ketchupot Fűszeres Eszter receptje alapján, jól jön majd télen kiegészítőnek. Szőlőből sincs hiány. A szüret egy része nálunk már lezajlott, csemege szőlő is van bőven. Azt hiszem épp elég szőlőt eszünk majd ezen az őszön ahhoz, hogy jövő őszig ne legyenek elvonási tüneteink. A szeptember 15-i vacsora menüjét is a nyárutó ihlette: z öld saláta zöld fűszerekkel, lenmagos napkeksszel Zelleres almaleves zöldség chips-szel Töltött pritaminpaprika zsályás-citromos cukkíni tésztával Szilvás pite kamilla fagylalttal, kandírozott mogyoróval Petit fours Várunk! Van még néhány hely :) Bővebb infót itt találsz
« zöldségleves maceszgombóccal | Spenótos babsaláta » |
|
|