Sütőtöklapba tekert tormaszószos zöldségek recept vegetáriánus

Sütőtöklapba tekert tormaszószos zöldségek

2012. január 31. Répa Konyha 

Sütőtöklapba tekert tormaszószos zöldségek
tovább a teljes receptért  »
Mostanában az egyik kedvenc ebédem a következő: zöldségekből és lenmagból aszalt lap spenót levelek vegyes nyers zöldségek csíkozva, reszelve idény és igény szerint! csírák szezámos tormamártás (A szezámmagot megőrölöm, majd turmixgépben bio citromhéjjal, citromlével, szójaszósszal vagy val, darabokra vágott tormagyökérrel, vízzel sima, mártás állagúra turmixolom. Mennyiségek általában találomra, ízlés szerint!) A töltelékhez valókat az aszalt, hajlékony lapra rendezem, feltekerem, és már indulhat is a ki tud szebben enni? verseny! A lapokat több hétig légmentesen tárolhatjuk, a tormamártás pedig több napig eláll a hűtőben. Gyors, egészséges és finom ebéd bármikor! Egy másik variáció ha zöld levelekbe (pl. leveles kel, nyáron salátalevélbe) vagy amint a fenti képen látható nori algalapokba tekerjük a tormamártással elkevert zöldségeket. A tormáról: A torma az egyik legizgalmasabb és a tudomány számára reflektorfényben lévő élelmi növényünk. A torma-peroxidáznak jelentős hatást tulajdonítanak a tudósok a rák megelőzésében és gyógyításában. A népi gyógyászatban régóta használják, vérbőséget okozó hatása miatt, csípős anyaga, amely a nyálkahártya gyulladásos folyamataiban nemcsak a náthában, hanem a légutak tisztításában is hatásos, magas rosttartalma a belek tisztítására is alkalmas.

« Fittanyuka Főzőtanfolyam 2012 - Témák, Időpontok Gyümölcsös édesség »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!