Vegán piskóta recept
tovább a teljes receptért »
Amikor meglátogatom a szüleimet, anyukám ezzel a piskótával szokott várni. Ez a változat nem olyan szivacsos és könnyű, mint a hagyományos verzió, de nekem ez jobban is ízlik. Azóta már kifejlesztette a gluténmentes verziót, abban a liszteket Szafi édessütemény lisztjére cserélte ki. Meggyel és dióval készítve is nagyon finom!
Hozzávalók:
17 dkg fehér liszt
8 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
1 csomag sütőpor
1 mokkás kanál szódabikarbóna
8 evőkanál olaj
2,5 dl növényi tej
10 dkg gyümölcscukor
1 db citrom leve
A száraz összetevőket összekeverjük, majd a folyékony hozzávalókkal együtt összedolgozzuk. Sütőpapirral bélelt tepsiben nagy lángon készre sütjük.
Meggyet, más gyümölcsöt, étcsokidarabokat, olajos magokat keverhetünk bele.
The post Vegán piskóta recept appeared first on VegaNinja.
« Vega töltött káposzta | BÚÉK lencsesaláta » |