Zabpelyhes kenyér élesztő nélkül recept vegetáriánus

Zabpelyhes kenyér élesztő nélkül

2014. február 18. BioVilág 

Zabpelyhes kenyér élesztő nélkül
tovább a teljes receptért  »
Könnyen elkészíthető, és nincs benne élesztő. Candida diétában és cukorbetegek is fogyaszthatják. Elkészíthető hagymás változatban is. Hozzávalók: 1 bögre zabpehely 2 bögre graham vagy teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 ek. szódabikarbóna magok: szezámmag, lenmag, napraforgó-, egész szemű mák fűszerek: só, köménymag 3-4 ek. hidegen sajtolt olaj kb. 1.5 dl langyos víz 1. Először jól elkeverem a száraz hozzávalókat, beleteszem a magokat és a fűszereket is. 2. Hozzáadom az olajat, ezzel is elkeverem, majd annyi vizet adok hozzá, hogy egy jól formálható tésztát kapjak. 3. Kenyér formájúvá gyúrom, a tetejét megkenem vízzel, majd előmelegített sütőbe (légkeverés, 180 fok) teszem. 15 perc után leveszem a sütő hőfokát 150 fokra, és még 15 perc alatt készre sütöm. 4. Ha elkészült csavarjuk ruhába, hogy sokáig puha maradjon! Szendvicskrémekkel, zöldségekkel nagyon finom! Ani Tisztán, tudatosan!

« Indítsuk a napot meleg citromos vízzel! Almás-diós köles »



Szerintünk ez is ízleni fog …



Legfrissebbek ugyaninnen

Hibát talált oldalainkon? Segítsen a javításában! Mondja el nekünk!



Hiányol valamit oldalainkról? Javasoljon új tartalmakat vagy funkciókat!



Észrevétele van? Küldje el!